Какъв кандидат за кмет на столицата търси БСП? На определен етап

...
Какъв кандидат за кмет на столицата търси БСП? На определен етап
Коментари Харесай

Паргов с разкрития за кандидата на БСП за кмет на София

Какъв претендент за кмет на столицата търси Българска социалистическа партия? 

" На избран стадий ще ви осведомяваме по какъв начин минават тези районни конференции и какви са резултатите. На районно ниво цикълът ще завърши началото на август, след което следва решение на градската конференция, която ще бъде при започване на септември. Ще стане ясно желанията на партията в София може би в края на юли ", сподели председателят на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания Калоян Паргов.
-->
По думите му в този случай не би трябвало да се гледа кой е по-добрият, а кой е избираем в дадената обстановка. " Важно е кандидатура да отвори ветрило, което да събере повече, в сравнение с една чисто партийна кандидатура може да направи. Виждаме резултата от парламентарните избори, хората не гласоподават за чисти политици, гражданското стартира да надвива и другите стартират да оферират тъкмо подобен типаж. Ваня Григорова е тъкмо подобен типаж ", добави Паргов.

Според него местните избори ще бъдат серия от изненади, по този начин ще бъде и в София.

" 2019 година разглеждахме доста претенденти, преди всичко беше Мая Манолова. Васил Терзиев го гледахме като типаж кандидатура, в един миг като запаса, в случай че титулярът не одобри. Тогава заложихме на най-рейтинговия политик в страната. Знаехме тогава, че Демократична България водят диалог с него, тогава той не се впусна в това, тъй като може би е виждал, че няма смисъл. Сега се впусна. Парламентарните и локалните избори са радикално разнообразни неща, има си специфики на метода на поднасяне на кандидатурите. Когато от време на време нещо наподобява задоволително на народен проект, на локален не работи ", разяснява още Паргов пред Bulgaria ON AIR.

Според него от ГЕРБ-СДС няма да издадат кандидатурата за София си до последно. " Софийската кандидатура и изборите в София са огледало за цялата страна. Всички гледат София и съпоставят по нея. София задава тона на едни избори ", смята председателят на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания.

" Тема на Българска социалистическа партия и лявото в последните 25 години и повече е била финансовата децентрализация на локалното самоуправление, тъй като изключително във времето, в което приказваме, би трябвало да дадем опция на общините да се развиват. София би трябвало да има управление, което да обърне внимание за всичко, за което до този миг общината беше мащеха. Мерки с една друга визия, която да знае по какъв начин да притегля и вложения и средства в София, които да вземат решение проблеми ", сподели Паргов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР